info@mecmove.se

Linhjul

Linhjul av Nylon utan lagring

Linhjul av Nylon, Polyamid lämpar sig bäst för lätta laster samt långsam rotation. Dessa är av tre olika fabrikat och skiljer sig därför lite i färg och design. Glidlagrat direkt i navet (utan bussning), kan bearbetas och eftermonteras med glidlager.

Om linhjulet önskas fast monterat på en axel kan detta ske genom presspassning, genom navet eller med stoppskruv med försänkt hål genom spåret gängat ned till axelhålet.

Linhjul av Nylon, Polyamid med ingående standard spårkullager och 2 st lösa distansringar. Låses på axel med presspassning som ett ordinarie kullager. Denna serie ger en lättare gång med lägre friktion än våra linhjul utan kullager. Och klarar högre varvtal

Vår serie 310 finns att välja i förzinkat stål samt av rostfritt stål. Diametrar från 40 till 200 mm. Denna serie kan användas som linblock och räls-hjul till t.ex sidorullande grindar på räls. Vi säljer även dessa räls som framgår i denna sida.
310-serien kan även erbjudas med plant bottenspår och v-spår
För tyngre belastningar har vi en något bredare serie serie 315 med dubbla kullager. Diametrar 100 till 200 mm

Önskas ingående bygel har vi även 3 st standard serier 327, 332 och 337 för olika infästningsalternativ. Denna bygelserie har även Heavy duty med dubbla kullager. Serie 328, 334 och 338.

Önskas lite mer tunnare linhjul vilka inte har alternativet fungera som räls-hjul, har vi den något smalare serien 340 från diameter 60 till 120 mm.

Utöver detta fabrikat har vi även serier av ickelagrat och rullagrat gjutgods